Oprettelse af enkeltmandsvirksomhed

Står du overfor oprettelse af enkeltmandsvirksomhed, der også er kendt som en personligt ejet enkeltmandsvirksomhed, så kan du her læse mere om de fordele og ulemper, der er ved denne virksomhedstype.

Der er cirka 275.000 enkeltmandsvirksomheder i Danmark. Det er en forudsætning, at ejeren har et dansk CPR-nummer. En enkeltmandsvirksomhed er ikke organiseret i selskabsform og ejes af en enkelt fysisk person, selvom virksomheden har valgt et upersonligt firmanavn.

Ansvar og forpligtelser

Enkeltmandsvirksomhed er velegnet i brancher, hvor du typisk betjener kunder, som du kender ret godt, og ikke har nævneværdigt ansvar og forpligtelser overfor kunder og ansatte. Eksempler på sådanne virksomheder er frisører, massører, flyttemænd, malere, behandlere, konsulenter og kiosker. Du hæfter dog personligt og ubegrænset, hvis du skulle få gæld og forpligtelser.

Økonomi og risiko

I forbindelse med oprettelse af enkeltmandsvirksomhed er der ikke krav om indskud. Der er således ikke krav til din økonomi før du kan starte. Du kan bruge din private bankkonto. Enkeltmandsvirksomhed er velegnet til virksomhed, hvor der ikke er nævneværdig risiko for, at du kan miste dine penge og gå konkurs.

Regnskabsforståelse og ordenssans

En enkeltmandsvirksomhed skal føre regnskab over indtægter og udgifter. Du behøver ikke, at besidde den store regnskabsforståelse eller ordenssans. Hvis du blot sender kontoudtog og bilag til Mercuria, så kan du fokusere på din virksomhed. Enkeltmandsvirksomhed er fritaget for offentliggørelse af regnskab og har ikke revisionspligt.

Læs mere om start af virksomhed og oprettelse af CVR-nummer
Se priser på start af virksomhed

Har du spørgsmål?

Udfyld felterne herunder og send dine kontaktoplysninger til Mercuria. Mercuria besvarer alle henvendelser dagligt.

[wpforms id=”1114″]