Hvad er selvstændig enkeltmandsvirksomhed?

Selvstændig enkeltmandsvirksomhed er en virksomhedstype, der også er kendt som personligt ejet enkeltmandsvirksomhed eller blot selvstændig erhvervsdrivende i daglig tale. Der er cirka 275.000 registrerede enkeltmandsvirksomheder i Danmark. Det er en forudsætning, at ejeren har et dansk CPR-nummer. En enkeltmandsvirksomhed er ikke organiseret i selskabsform og ejes af en enkelt fysisk person, selvom virksomheden har et upersonligt firmanavn.

Ansvar og forpligtelser ved enkeltmandsvirksomhed.

Enkeltmandsvirksomhed er velegnet i brancher, hvor du typisk betjener kunder, som du kender ret godt, og ikke har nævneværdigt ansvar og forpligtelser overfor kunder og ansatte. Eksempler på sådanne virksomheder er frisører, massører, flyttemænd, malere, behandlere, konsulenter og kiosker. Du hæfter dog personligt og ubegrænset, hvis du skulle få gæld og forpligtelser.

Økonomi og risiko ved enkeltmandsvirksomhed.

I forbindelse med oprettelse af enkeltmandsvirksomhed er der ikke krav om indskud. Der er således ikke krav til din økonomi før du kan starte. Du kan bruge din private bankkonto. Enkeltmandsvirksomhed er velegnet til virksomhed, hvor der ikke er nævneværdig risiko for, at du kan miste dine penge og gå konkurs.

Bogføring og regnskab i enkeltmandsvirksomhed.

En enkeltmandsvirksomhed skal føre regnskab over indtægter og udgifter.  Enkeltmandsvirksomhed er fritaget for offentliggørelse af regnskab og har ikke revisionspligt.

Læs mere om start af virksomhed og oprettelse af CVR-nummer
Priser for bogføring og regnskab for enkeltmandsvirksomhed

Har du spørgsmål?

Udfyld felterne herunder og send dine kontaktoplysninger til Mercuria. Mercuria besvarer alle henvendelser dagligt.

[wpforms id=”1114″]